Boomwhackers

Boomwhackers zijn felgekleurde kunststof buizen van verschillende lengtes. Je kunt ze er mee op de grond slaan, of op je been, of ….. Je kunt het zo gek niet bedenken Boomwhackers produceren een toon en door bommwhackers na elkaar te laten spelen is het mogelijk melodiën te spelen. Maar…je kunt ook een aantal boomwhackers tegelijk laten klinken zodat er harmoniën ontstaan. Hieronder zie je een aantal tools die je kunt gebruiken als je met Boomhwackers gaat werken. Heb je vragen of wil je een keer met een team, koor, muziekgroep etc. ‘aan de slag’ met Boomwhackers neem dan gerust contact op. 

Speelmanieren

In deze video kun je zien op welke manieren je de boomwhackers kunt gebruiken (en op welke niet).

 

Boomwhacker melodie

Wat kun je nou precies met Boomwhackers? Je kunt ze op allerlei manieren gebruiken. Veel mensen gebruiken ze om er een melodie mee te spelen. Er zijn zelfs al programma’s die de melodie in de kleur van de Boomwhackers schrijven (klik op de afbeelding het fragment te vergroten en klik hier om het fragment af te spelen.

 

Boomwhacker chords

Veel mensen spelen melodiën met boomwhackers. Dat kan natuurlijk maar je kunt ook de melodie zingen en de begeleiding spelen met boomwhackers. In dat geval kan deze Boomwhacker-chords kaart heel handig zijn

 

 

Klik hier om het excel-bestand te downloaden zodat je zelf kunt knippen en plakken en zo je eigen akkoordenschema kunt maken. Succes en veel plezier!

Een voorbeeld..Percossa

En hoe ziet het er dan uit als je heel veel geoefend hebt? Kijk maar eens naar deze opname van slagwerkgroep Percossa!